Aamiaissämpylät munasydämellä

Helpot aamiaissämpylät kätkevät sisäänsä kananmunayllätyksen.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

250 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
omenaviinietikka
4 rkl
oliiviöljyä
ruohosipulia
tuoretta rakuunaa
tuoretta timjamia
½ tl
suolaa
mustapippuria
2
sämpylää
4
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Valmista tomaattisalaatti. Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Hienonna ruohosipuli ja yrtit, yhteensä noin ¼ dl. Nosta tomaatit, ruohosipuli ja yrtit pieneen kulhoon. Kaada joukkoon omenaviinietikka, oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.
  3. Puolita sämpylät ja poista keskeltä leipää, jotta muodostuu kolo kananmunalle. Aseta sämpylät leivinpaperille uuninpellille ja riko kananmunat sämpylöiden kuppeihin. Laita uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kananmuna on kypsä ja sämpylä rapea. Aseta tarjolle tomaattisalaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää