Pasta alla genovese eli pestopastaa

Genovassa, Italiassa trofie-pasta tarjoillaan itse tehdyn peston, perunapalojen sekä taitepapujen kanssa.
  • 25 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
nippua tuoretta basilikaa
2 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
raastettua parmesaania
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
neitsytoliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippuria

Lisäksi

kourallinen vihreitä neulapapuja
200 g (2–3 kpl)
kiinteitä perunoita
400 g
trofie- tai linguinepastaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pestokastike hienontamalla suuressa huhmareessa kaikki peston ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisäile oliiviöljyä pikku hiljaa joukkoon. Voit valmistaa peston myös tehosekoittimessa. Maistele kastiketta ja lisää suolaa tai pippuria oman maun mukaan.
  2. Puhdista pavut ja leikkaa ne kahteen osaan. Kuori ja kuutioi perunat 1 ½ sentin kokoisiksi paloiksi.
  3. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Laita kattilaan ensin pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan noin 10 minuuttia. Laita viimeisen viiden minuutin ajaksi pavut ja perunakuutiot myös kattilaan kiehumaan.
  4. Kaada siivilän läpi ylimääräinen vesi pois. Kaada joukkoon pesto ja tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää