Panzanella salaatti

Käytä kuivat leivänjämät tähän maukkaaseen salaattiin.
  • 20 min
  • 4 hengelle

Ainekset

5 rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
4
isoa viipaletta kuivahtanutta palaa vaaleaa leipää
6
kypsää tomaattia
1
kurkku
2 rkl
isoja kapriksia
2
kesäpunasipulia varsineen
3 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
rouhittua mustapippuria
ruukku basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi leipä ja siivuta valkosipuli. Kuumenna pannu, lisää öljy ja valkosipulisiivut. Paista leipäpaloja öljyssä kunnes ne saavat rapean ruskean pinnan. Anna valua talouspaperilla.
  2. Lohko tomaatit. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Yhdistä tomaatit, kurkku ja kaprikset. Hienonna sipulit varsineen salaatin joukkoon.
  3. Yhdistä loppu öljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita kastike salaattiin. Anna muhia ainakin puoli tuntia ennen syömistä.
  4. Lisää leipäkuutiot ja basilikanlehdet juuri ennen tarjoilua.
  5. Halutessasi tarjoile lisänä kotijuustoa tai mozzarellaa.

Kommentit

    Näytä lisää