Kalapullat ja kesäkeitto

Mainiossa kalapullakeitossa maistuvat vihannekset.

Kalapullakeitossa maistuu kesä.

8.8.2016 13:53
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • 500 g

    vaaleaa kalafileetä (itse kalastettua ahventa, kuhaa tai siikaa, myös pakastekala käy)

  • 1 ½ dl

    kuohukermaa

  • 1 tl

    suolaa

  • pari pyöräytystä valkopippuria myllystä

  • ½ tl

    sitruunankuorta

  • 1 l

    itse tehtyä kalalientä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • tuoretta tilliä varsineen

  • 6

    perunaa

  • pieni pala kukkakaalia

  • 6

    retiisiä

  • 1 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kalafileet, kerma ja mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

  2. Laita kalaliemi, valkoviini ja tilli varsineen kattilaan. Keitä kiehuvaksi.

  3. Pilko perunat ja kukkakaali sopiviksi paloiksi ja lisää liemeen.

  4. Tee kostutetulla lusikalla pieniä palleroita kalatahnasta ja nosta pullat kiehumaan liemeen. Keitä 4–5 minuuttia.

  5. Poista varrellinen tilli. Lisää puolitetut retiisit ja kerma. Kiehauta.

  6. Lisää tuore tilli ja tarjoile. Lisää suolaa tarvittaessa. Lisäsuolan määrä riippuu valmistetun kalaliemen suolaisuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit