Kirsikkapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka saa lisämakua appelsiininkuoresta.

Kirsikkapiiras sopii vaikka sadonkorjuujuhlien jälkiruuaksi.

5.8.2016 14:39
Määrä8 hengelle
Valmistusaika80 min

Ainekset

  • 1,5 l

    kirsikoita

  • 1

    appelsiinin kuori

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 4,5 dl

    jauhoja

  • 1,5 dl

    tomusokeria

  • 150 g

    voita

  • ½ dl

    kylmää vettä taikinaan

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    kylmää vettä

  • 1

    piirakkavuoka noin 24 cm:n kokoinen halkaisijaltaan tai useita pikkuvuokia

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa pehmenemään. Pese kirsikat ja poista varret ja siemenet. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Kaada kirsikat laakeaan pannuun tai paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri. Anna kirsikoiden kiehua noin 15–20 minuuttia, kunnes mehu on tiivistynyt siirappimaiseksi niin, että kirsikat ovat vain puoliksi nesteen alla. Lisää joukkoon appelsiininkuoret ja sekoita. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Valmista pohjataikina. Mittaa jauhot ja tomusokeri kulhoon ja nypi pehmennyt voi joukkoon, kunnes seos on tasaisen rakeinen. Lisää joukkoon vesi kahdessa osassa ja vaivaa taikinasta tasainen. Tee taikinasta pallo, ota hieman alle puolet taikinasta sivuun ja laita loput jääkaappiin lepäämään.

  3. Voitele vuoka ja painele taikina ohuelti vuokaan. Laita uuniin esikypsymään 15 minuutiksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla ja lisää kylmä vesi.

  4. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Kauli sillä aikaa loppu, jääkaapissa ollut, taikina pyöreäksi kanneksi, joka on noin sentin vuokaa suurempi. Kaada jäähtyneet kirsikat vuokaan pohjan päälle ja nosta kansitaikina niiden päälle. Painele taikinan reunat kauniiksi haarukalla. Lävistä piirakkaan reikiä ja voitele se munaseoksella. Laita piiras uuniin keskitasolle 25–30 minuutiksi, kunnes kansi on kypsä. Tarjoile heti tai jäähtyneenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit