Ainekset
n. 1 kg
kesäkurpitsaa (kaksi isoa, tasaisen kokoista)
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
400 g
sikanautajauhelihaa
1 prk
tomaattimurskaa (500 g)
1 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
provencen mausteseosta
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
maitoa
mustapippuria
¼ tl
muskottipähkinää
n. 75 g
emmentaljuustoraastetta
Valmistusohjeet
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne pituussuunnassa noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi, joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Levitä viipaleet talouspaperille ja ripottele suolaa niiden molemmille puolille (noin kaksi hyppysellistä/puoli), jotta ne itkevät liiat nesteet pois ja pehmenevät rullaamista varten.
Valmista bolognese. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja nosta sipulit pannulle kuulottumaan. Ripottele jauheliha pannulle, mausta suolalla ja paista kypsäksi. Kaada jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja mausta mustapippurilla ja yrttiseoksella. Anna kastikkeen kiehua kasaan keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes kastike on paksua.´
Valmista bechamel. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja mittaa joukkoon vehnäjauhot. Sekoita seos tasaiseksi vispilällä ja lisää maito kahdessa erässä, antaen kastikkeen lämmetä välillä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Kaada joukkoon juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tämä bechamel jää suhteellisen paksuksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pyyhi kesäkurpitsat talouspaperilla kuiviksi. Laita yhdelle viipaleelle ruokalusikallinen bolognesea, levitä se viipaleen päälle tasaisesti, kääri kesäkurpitsa rullaksi ja nosta uunivuokaan. Tee näin kaikille kesäkurpitsaviipaleille. Kaada bechamel lopuksi rullien päälle ja laita uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes bechamel on kauniin ruskea pinnaltaan ja kesäkurpitsat kypsiä.
Valmistusaika: 45 + 40 minuuttiaAnnoksia: 4