Reseptit

Porkkana-appelsiini-kookoskeitto

  • 50 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1 l
vettä
1,5 tl
suolaa
0,5 kg
porkkanoita
2
perunaa
1
valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria
2 dl
kookoskermaa
valkopippuria
suolaa
½
appelsiinin mehu

Valmistusohjeet

  1. Laita vesi kiehumaan ja mausta suolalla.
  2. Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja perunat kuutioiksi.
  3. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen kyljellä, poista kuori ja laita se kiehuvaan veteen. Hienonna 3 oksaa korianteria.
  4. Nosta porkkanat kiehuvaan veteen ja anna kiehua 20 minuuttia. Lisää perunat ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Tämä on tärkeää, jotta keitosta tulee samettinen.
  5. Käännä liesi hiljaiselle. Kaada keitinliemi talteen, jättäen kattilan pohjalle noin 2 senttiä lientä. Laita hienonnetut korianterit porkkanoiden sekaan.
  6. Soseuta porkkanat ja perunat kattilassa sauvasekoittimella ja kaada joukkoon kookoskerma. Mausta valkopippurilla. Soseuta vielä hetki, kunnes sose on samettista.
  7. Kaada joukkoon keitinlientä 3 desilitraa tai maun mukaan ja purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu. Soseuta keittoa vielä hetki. Tarkista maku, lisää suolaa tarpeen mukaan.
  8. Tarjoa keitto tuoreen korianterin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää