Avomaankukkulisuke

Avomaankurkku sopii lämpimiin ruokiin. Tässä lisukkeessa se on makua tulisesta chilistä.
  • 10 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4-5
avomaan kurkkua tai yksi iso kasvihuonekurkku
2 rkl
oliiviöljyä
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
1
kynsi valkosipulia
2 rkl
sambal oelekia, joka on hieman makeahko chilisoosi (minulla oli harissaa, jonka makeutin sweet chili -kastikkeella)
1 rkl
omenaviinietikkaa
ripaus sokeria

Päälle

murskattua pähkinää
korianteria kukkineen

Valmistusohjeet

  1. Kuori kurkut (laiskana en kuorinut, mutta olisi kannattanut), poista siemenet teelusikalla ja leikkaa suupaloiksi.
  2. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet, pilko sen jälkeen pieneksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä valkosipulia ja inkivääriä nopeasti hetki ennen kuin lisäät pannuun sambal oelekin.
  4. Kypsennä vielä hetki ja lisää sitten kurkut. Anna niiden kypsyä pehmeiksi, mutta ei ihan lötköiksi kuitenkaan.
  5. Lisää viinietikka ja sokeri, sekoita.
  6. Tarjoa korinaterin ja murskattujen pähkinöiden kera lisukkeena grilliruoalle.

Kommentit

    Näytä lisää