Kantarellipiiraset

Pienet piirakat sopivat illanistujaisiin.
  • 60 min
  • 12 kappaletta

Ainekset

muutamia arkkeja filotaikinaa
oliiviöljyä
voita
5 dl
kantarelleja
1 tl
suolaa
300 g
créme fraîchea
2
kananmunaa
150 g
Emmental-juustoraastetta
mustapippuria
tuoretta timjamia
muffinivuokia

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Levitä filotaikinarulla auki pöydälle. Ota yksi lehti kerrallaan leivinpaperille ja voitele se oliiviöljyllä. Aseta päälle toinen lehti ja toista, kunnes kerroksia on neljä.
  2. Leikkaa nelinkertaisesta filotaikinasta 12 neliötä ja aseta ne muffinivuokiin.
  3. Puhdista ja pilko kantarellit. Sulata pannulla voi ja kuullota sienet pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  4. Kaada créme fraîche kulhoon ja riko joukkoon kananmuna. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. Lisää joukkoon pieni kourallinen hienonnettua timjamia ja juustoraaste. Lisää sienet joukkoon ja sekoita.
  5. Annostele muffinivuokiin noin ruokalusikallinen sienitäytettä ja laita uuniin 20 minuutiksi. Piiraset ovat valmiita, kun täyte on kohonnut ja kauniin ruskea.

Kommentit

    Näytä lisää