Reseptit

Ahvenet tilli-piparjuurismetanakastikkeella

Helppo kastike kesäkalalle.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4–8
pannuahventa tai fileetä riippuen koosta
(voit myös tehdä annoksen fileistä)
suolaa
voita paistamiseen

Kastike

120 g
smetanaa
nippu tuoretta tilliä
2 rkl
piparjuurta
2 tl
sitruunamehua
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita smetanan joukkoon tilli, raastettu piparjuuri, sitruunamehu ja suola. Anna tekeytyä hetken ennen syömistä. Jos haluat tasaisen kastikkeen, sekoita se tehosekoittimessa.
  2. Suolaa ahvenet puolisen tuntia ennen paistamista. Ripottele suolaa niiden sisään ja pinnalle. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Ravistele tai pyyhi ylimääräinen suola pois. Paista kalat reilussa määrässä voita pannulla. Tarjoile perunoiden ja smetanakastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää