Mummon mustikkapiirakka

Maailman paras mustikkapiirakka on tehty mummon ohjeella.
  • 45 min
  • 8 hengelle

Ainekset

Pohja

100 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja

Täyte

3 dl
mustikoita
3 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
200 g
kermaviiliä
1
muna
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot keskenään. Sekoita käsin taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikinapallo 23-25 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi mustikat piirakkapohjan päälle.
  4. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
  5. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää