Mummon mustikkapiirakka

Maailman paras mustikkapiirakka on tehty mummon ohjeella.

Mummon reseptikirja on aarreaitta. Maailman paras mustikkapiirakan ohje löytyy sieltä.

Määrä8 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

Pohja

  • 100 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • ½ dl

    sokeria

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 dl

    mustikoita

  • 3 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    perunajauhoja

  • 200 g

    kermaviiliä

  • 1

    muna

  • 1 tl

    vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen.

  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot keskenään. Sekoita käsin taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikinapallo 23-25 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi mustikat piirakkapohjan päälle.

  4. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.

  5. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit