Ainekset
Pohja
100 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
½ dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
3 dl
mustikoita
3 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
200 g
kermaviiliä
1
muna
1 tl
vaniljasokeria
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot keskenään. Sekoita käsin taikina kiinteäksi palloksi. Painele taikinapallo 23-25 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lusikoi mustikat piirakkapohjan päälle.
Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja vaniljasokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
Jäähdytä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.