Muurinpohjaletut

Kesällä on aikaa paistella lettuja.

Letut maistuvat suklaa-pähkinälevitteen ja mustikkajäätelön kanssa.

27.7.2016 8:55
Määrä6 hengelle
Valmistusaika180 min

Ainekset

  • 1 l

    täysmaitoa (Korvaa osa halutessasi kermalla. Esim. 8 dl täysmaitoa ja 2 dl kermaa)

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2-2 ½ dl

    ohrajauhoja

  • 2

    kananmuna

  • ½ dl

    voisulaa

  • ½ tl

    suolaa

  • (kardemummaa)

Paistamiseen

  • voita

Täytevaihtoehtoja

Makeaa:

  • Nutellaa eli pähkinä-suklaalevitettä ja mustikkajäätelöä

  • pähkinärouhetta ja kinuskikastiketta

  • tuoreita marjoja ja jäätelöä

  • kookoslastuja ja kinuskia

  • tuorejuustoa ja marjoja

Suolaista:

  • savukala ja ranskankerma

  • mäti ja smetana sekä yrttejä

  • paistetut sienet ja juustoa

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito/kerma kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinapohjan turvota jääkaapissa muutama tunti.

  2. Ennen paistoa lisää joukkoon munat, rasva ja suola. Taikina saa olla löysää, jotta se leviää ohueksi pannulle.

  3. Lisää kuumalle pannulle nokare voita ja valuta taikina letun muotoon. Irrottele lettu pannusta, kun reuna on kauniisti ruskistunut.

  4. Käännä lettu ja paista vielä hetki toiselta puolelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit