Savulohi-perunapaistos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savulohi-perunapaistos

Savukala-perunavuoka on tuhti uuniruoka, jota kannattaa tehdä iso satsi kerralla. Se paranee lämmittäessä.

Ripottele perunavuoan päälle saaristolaislimppua.­

25.7.2016 11:47
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 800 g

    perunaa ohuina siivuina

  • 2

    sipulia tai 4 kesäsipulia varsineen

  • (tai peruna-sipulisekoitusta pakasteesta)

  • 400 g

    savukirjolohta (tai muuta savukalaa)

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    sinappia

  • 2 ½ dl

    kermaa

  • 4

    siivua saaristolaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivuta perunat ja sipulit.

  2. Nostele uunivuokaan vuorotellen perunoita, sipulia ja lohipaloja.

  3. Mausta kerma suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada vuokaan. Hienonna saaristolaisleipä hienoksi muruksi ja ripottele vuoan päälle.

  4. Nosta uuniin noin 40 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle folio.

  5. Anna vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit