Ainekset
800 g
perunaa ohuina siivuina
2
sipulia tai 4 kesäsipulia varsineen
(tai peruna-sipulisekoitusta pakasteesta)
400 g
savukirjolohta (tai muuta savukalaa)
suolaa ja pippuria
1 rkl
sinappia
2 ½ dl
kermaa
4
siivua saaristolaisleipää
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivuta perunat ja sipulit.
Nostele uunivuokaan vuorotellen perunoita, sipulia ja lohipaloja.
Mausta kerma suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada vuokaan. Hienonna saaristolaisleipä hienoksi muruksi ja ripottele vuoan päälle.
Nosta uuniin noin 40 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, laita vuoan päälle folio.
Anna vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoilua.