Savukalaa ja munakastike

18.7.2016 12:10
  • 4

    keskikokoista ahventa

  • TAI

  • 2

    siikaa

Suolaukseen

  • 4 rkl

    merisuolaa

  • TAI suolaliemi

  • 1 l

    vettä

  • 1 dl

    merisuolaa

Munakastike

  • 2 rkl

    voita

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    täysmaitoa

  • suolaa ja valkopippuria

  • 3-4

    kovaksi keitettyä munaa

  • 1 rkl

    hienonnettua tilliä

Perkaa kalat. Poista kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat ja ripottele sisälle ja pinnalle karkeaa merisuolaa. Laita kalat kylmään suolautumaan vähintään puoleksi tunniksi. Voit suolata kalat suolaliemessä, jolloin suolaus on tasaisempi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon suola. Anna jäähtyä. Upota peratut ja huuhdellut kalat liemeen noin 20-45 minuutiksi, riippuen kalojen koosta.

Pyyhi ylimääräinen irtosuola kaloista ja nosta ne savustusritilälle. Jos suolasit kalat liemessä nosta kalat reikäkauhalla työpöydälle ja kuivaa ne.

Asettele kalat savustuspöntön telineelle. Savusta noin 20-45 minuuttia riippuen kalojen koosta. Isot kalat vaativat pidemmän ajan.

Tee munakastike. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito vähitellen. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja haarukalla murskatut munat. Lisää lopuksi tilli. Tarjoile savukalan kanssa.

Valmistusaika: 1 t 30 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit