Savukalaa ja munakastike

4
keskikokoista ahventa
TAI
2
siikaa

Suolaukseen

4 rkl
merisuolaa
TAI suolaliemi
1 l
vettä
1 dl
merisuolaa

Munakastike

2 rkl
voita
1
sipuli hienonnettuna
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
suolaa ja valkopippuria
3-4
kovaksi keitettyä munaa
1 rkl
hienonnettua tilliä
Perkaa kalat. Poista kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat ja ripottele sisälle ja pinnalle karkeaa merisuolaa. Laita kalat kylmään suolautumaan vähintään puoleksi tunniksi. Voit suolata kalat suolaliemessä, jolloin suolaus on tasaisempi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon suola. Anna jäähtyä. Upota peratut ja huuhdellut kalat liemeen noin 20-45 minuutiksi, riippuen kalojen koosta.

Pyyhi ylimääräinen irtosuola kaloista ja nosta ne savustusritilälle. Jos suolasit kalat liemessä nosta kalat reikäkauhalla työpöydälle ja kuivaa ne.

Asettele kalat savustuspöntön telineelle. Savusta noin 20-45 minuuttia riippuen kalojen koosta. Isot kalat vaativat pidemmän ajan.

Tee munakastike. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito vähitellen. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja haarukalla murskatut munat. Lisää lopuksi tilli. Tarjoile savukalan kanssa.

Valmistusaika: 1 t 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt