Juustovoileivät parilassa tai muurikalla

Vegemajoneesi sopii mainiosti täytettyyn leipään.
  • 60 min
  • 4 hengelle
8
paahtoleipää
8
varhaiskaalin lehteä (myös joku rapea salaatti käy)
2
avokadoa
2
tomaattia
8
siivua voimakasta juustoa esim. cheddaria

Vegemajoneesi

100 g
ruokaöljyä
55 g
makeuttamatonta soijamaitoa
1 tl
etikkaa
suolaa
  1. Valmista ensin vegemajoneesi. Pane kaikki ainekset esimerkiksi lasipurkkiin tai sauvasekoittimen muoviseen korkeaan purkkiin.
  2. Paina sauvasekoittimen terä purkin pohjalle ja pyöräytä sauvasekoitinta nopeasti muutaman kerran, niin että nesteet purkin pohjalla emulgoituvat majoneesimaiseksi kastikkeeksi. Kun pohjakerroksen ainekset ovat yhdistyneet, nosta terää hieman ylemmäs ja sekoita niin, että loputkin aineet yhdistyvät.
  3. Nosta neljän leivän päälle rapeita varhaiskaalinlehtiä, kaksi per leipäsiivu. Siivuta päälle tomaattia ja avokadoa ja nosta viimeiseksi juustosiivut. Nosta kanneksi toinen leipä. Pariloi leivät tai halstraa ne nuotiolla muutaman minuutin ajan. Raota leipää vähän ja tursota väliin vegemajoneesia. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt