Suklaa- ja karamellipopcornit

Suolaisen ja makean yhdistelmä on vastustamaton.
  • 40 min
  • 4 hengelle

Suklaa- ja karamellipopcornit

1 dl
maissinjyviä tai kaksi mikropopcornpussia (maustamaton)
iso, ainakin kolmen litran, paksupohjainen kannellinen kattila
auringonkukkaöljyä
200 g
suklaata (esim. Fazerin tumma suklaa 47%)
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 dl
tummaa siirappia
50 g
voita
  1. Paahda popcornit kattilassa. Lorauta paksupohjaisen, kannellisen kattilan pohjalle öljyä niin, että pohja juuri peittyy. Kuumenna öljy ja kaada joukkoon popcornjyvät. Paahda popcornit kattilassa kattilan kansi päällä, kunnes poksahtelu hidastuu ja nosta sitten kattila liedeltä, etteivät popcornit pala pohjaan. Tai tee 2 pussillista maustamattomia mikropopcorneja (suola ei haittaa).
  2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Kaada puolet popcorneista kulhoon. Valuta suklaa joukkoon ja sekoita reilusti, kunnes suklaa on sekoittunut mahdollisimman tasaisesti. Nosta popcornit laakealle alustalle tai leivinpaperille ja laita ne jääkaappiin jähmettymään.
  4. Tee karamelli. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa, hiljaisella lämmöllä. Kun se on kokonaan sulanut, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi ja voi. Seos jähmettyy hetkeksi, mutta laita kattila takaisin liedelle ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Kaada karamelli loppujen popcornien päälle, sekoita reippaasti niin, että karamelli leviää popcorneihin. Kaada popcornit laakealle alustalle tai leivinpaperille ja laita hetkeksi jääkaappiin. Irrottele popcornit toisistaan ja laita tarjolle tai pakkaa mukaan eväsretkelle. Popcornit ovat ihanan tahmaisia, joten serviettejä on hyvä olla mukana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt