Foccaccia

Herkullisen foccaccian voi täyttää kauden parhailla kasviksilla.
  • 100 min
  • 8 hengelle
2,5 dl
kädenlämpöistä vettä
1 pss
kuivahiivaa
2 tl
hunajaa
3 rkl
oliiviöljyä + voiteluun
2 tl
suolaa
7,5 dl
vehnäjauhoja
kourallinen timjamia

Leipien täytteeksi

2
avokadoa
1
sitruuna
hyppysellinen suolaa
mustapippuria myllystä
1
punasipuli
n. 100 g
retiisejä
1
ruukku rucolaa
salaattia
yrttituorejuustoa (esim. Viola)
  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja hunaja ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää jauhot pikkuhiljaa, ensin vispaten, sitten käsin vaivaten. Vaivaa noin 5 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja joustava. Laita taikina kohoamaan 30 minuutiksi keittiöliinan alle.
  3. Aseta leivinpaperi uuninpellille ja sivele se oliiviöljyllä. Nosta taikina kulhosta, venytä siitä käsin suorakaiteen muotoinen ja taita taikina kolmin kerroin. Aseta taitettu taikina pellille ja levitä se käsin tai kevyesti kaulimalla n. 2 cm paksuksi levyksi. Anna taikinan kohota vielä 60 minuuttia liinan alla.
  4. Painele taikinaan sormella koloja ja sivele pinta oliiviöljyllä. Ripottele päälle timjamia. Laita focaccia uuniin 220 asteeseen 20 minuutiksi, kunnes sen pinta on kauniin ruskea ja rapea.
  5. Leikkaa jäähtynyt focaccia sopiviksi paloiksi. Puolita avokadot, leikkaa ne viipaleiksi kuoressaan, irrota viipaleet lusikalla ja purista päälle sitruunan mehua, etteivät avokadot tummu. Mausta avocadot suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja leikkaa punasipuli ja leikkaa retiisit ohuiksi rinkuloiksi. Huuhtele ja revi salaatti. Voitele leivät tuorejuustolla. Täytä leivät avokadon viipaleilla, punasipulilla, retiiseillä, rucolalla ja salaatilla. Purista leivän puolikkaat yhteen ja pakkaa leivinpaperiin. Säilytä viileässä.

Kommentit

    Näytä lisää