Herne-nokkosmakaronilaatikko

Kesäinen makaronilaatikko valmistuu herneistä ja nokkosesta.
  • 50 min
  • 4 hengelle

Ainekset

250 g
makaronia
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 rkl
sinappia
250 g
cheddarjuustoa
300 g
herneitä (pakaste tai tuoreita)
2 dl
ryöpättyä nokkosta
1 dl
korppujauhoja
20 g
raastettua parmesaania

Valmistusohje

  1. Keitä makaroneja puolet normaalista keittoajasta suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois.
  2. Ryöppää nokkoset ja hienonna ne.
  3. Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kuullota minuutin ajan, älä päästä ruskistumaan. Lisää maito pikkuhiljaa vispilällä vispaten. Anna kuumentua ja sekoittele koko ajan. Anna maidon pulpahtaa kerran ja lisää juusto. Nosta levyltä ja sekoittele, niin että juusto sulaa maidon joukkoon.
  4. Laita makaronit uunivuokaan, sekoita joukkoon herneet ja nokkonen. Kaada päälle juustoinen maitokastike. Yhdistä korppujauhot ja parmesaani. Ripottele vuoan pinnalle. Nosta 180-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.

Kommentit

    Näytä lisää