Persikkapiirakka rosmariinisiirapilla

Persikkapiirakan seurana voi nauttia vaikka jäätelöä.
  • 60 min
  • 8 kappaletta

Rosmariinisiirappi

1,5 dl
siirappia
2 dl
tummaa ruokosokeria
2 dl
vettä
3
rosmariininoksaa

Piirakka

7
persikkaa
1
valmis murotaikina

Valmistusohje

  1. Aloita rosmariinisiirapista. Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua keskilämmöllä noin 20–25 minuuttia, kunnes pieni määrä siirappia lusikassa hyytyy paksuksi huoneenlämmössä. Poista rosmariinin oksat ja kaada siirappi pieneen kannuun. Piirakan teon voi aloittaa siirapin valmistuessa tai siirapin voi tehdä jo edellisenä päivänä.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Kuori persikat ja leikkaa hedelmät viipaleiksi kiven ympäriltä.
  4. Kauli murotaikina kevyesti jauhotetulle leivinpaperille, ohueksi pyöreäksi piirakkapohjaksi (noin 35–40 senttiä halkaisijaltaan). Taikinaa jää hieman yli.
  5. Aseta persikan palaset pohjan keskelle niin, että taikinan reunoja jää paljaaksi 5 sentin leveydeltä. Taita taikinan reunat persikoiden päälle ja voitele piirakka runsaasti rosmariinisiirapilla. Siirrä piirakka pellille leivinpaperin avulla ja laita uuniin noin 30–35 minuutiksi, kunnes taikina on kypsä ja saanut kauniin värin. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä rosmariinisiirapin kera. Jäätelökin sopii tämän lisukkeeksi loistavasti.

Kommentit

    Näytä lisää