Paahdetut broilerinkoivet ja aprikoosit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdetut broilerinkoivet ja aprikoosit

Hunaja ja aprikoosi tekevät broilerinkoivista kesäisen ruoan.

Aprikoosit maustavat broilerin pehmeän makeaksi

20.6.2016 10:15
Määrä4 hengelle
Valmistusaika75 min

Ainekset

  • 5

    aprikoosia

  • 1

    sipuli

  • n. 80 g

    pekonia

  • 1–3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    omenaviinietikkaa

  • 1/2 rkl

    hunajaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • valkopippuria myllystä (n. ½ tl)

  • 4

    broilerin koipea

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Pese aprikoosit, leikkaa puoliksi ja poista siemenet. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi.

  3. Sekoita oliiviöljy (1 rkl), viinietikka ja hunaja pienessä kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna timjami.

  4. Lorauta paistinpannulle hieman oliiviöljyä (1 rkl) ja anna öljyn lämmetä juoksevaksi. Laita pekonin viipaleet paistumaan. Kun pekonien rasva on sulanut, nosta aprikoosit ja sipulirenkaat pannulle ja anna paahtua kauniin ruskeiksi. Kaada pannulle hunajaseos ja anna hetken kiehahtaa. Lisää timjami.

  5. Kaada aprikoosit ja sipulit kastikkeineen odottamaan pieneen astiaan.

  6. Lisää pannulle hiukan öljyä (1 rkl) ja paahda broilerin koipireidet molemmin puolin pinnaltaan paahteisen ruskeiksi. Nosta broilerin koivet uunivuokaan. Kaada aprikoosi-sipulihöyste koipien päälle ja laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 45 minuutiksi.

  7. Tarjoa vihreiden papujen tai perunoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit