Raparperipiirakka

Kukkaisen maun kesäiseen raparperipiirakkaan tuovat syreeninkukat.
  • 45 min
  • 8 hengelle

Ainekset

3 rkl
syreeninkukkia (valkoisia tai violetteja)
2 dl
sokeria (raakaruokosokeria)
100 g
sulatettua voita
2
munaa
2 dl
kermaa
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
spelttivehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhoja

Päälle

1 ½ l
pilkottuja raparpereja
2 rkl
syreeninkukkasokeria (sekoita tehosekoittimessa tuoreita ja putsattuja syreeninkukkia ja sokeria)
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nypi syreeninkukat irti varresta ja pese ne. Kuivaa talouspaperilla.
  3. Sekoita kukat ja sokeri tehosekoittimessa.
  4. Sulata voi ja jäähdytä sitä vähän.
  5. Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. (esimerkiksi lasagnevuoka)
  6. Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle ja painele ne kevyesti taikinaan. Ripottele syreenisokeria raparperien päälle.
  7. Nosta piirakka uuniin noin 25-30 minuutiksi.
  8. Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile lisänä vaniljakastiketta.
  9. Jos teet vaniljakastikkeen itse, voit maustaa myös sen kukilla. Kuumenna kermaa ja puhdistettuja kukkia hetki kattilassa. Siivilöi kukat pois ja jatka vaniljakastikkeen valmistusta ohjeen mukaan. Ohjeen löydät hakusanalla Ruokalasta.

Kommentit

    Näytä lisää