Ainekset
Taikina
100 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
100 g
Västerbotten-juustoa (tai muuta vahvaa juustoa kuten Gruyère-juustoa)
1
kananmuna
1 dl
täysmaitoa tai kermaa
½ tl
suolaa
hieman mustapippuria
(pieniä salaatinlehtiä koristeluun)
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina 24 osaan ja painele taikinapalat minimuffinsipellin koloihin.
Raasta juusto ja jaa raaste piiraspohjille. Vatkaa kananmuna ja maito tai kerma sekaisin.
Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada muna-maitoseos piiraspohjiin juustoraasteen päälle.
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja piiraiden pinnat ovat saaneet hieman väriä.
Irrota piiraat vasta jäähtyneinä muffinsipellin koloista. Koristele piiraat pienillä salaatinlehdillä ja tarjoa lämpiminä tai kylminä.
Ohjeet kirjasta Hannele Hyvärinen ja Johanna Myllymäki: Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavia maailmalta (Readme)