Pienet juustopiiraat

Suolaiset piirakat ovat aina juhlien suosituin tarjottava.

Villiyrtit ja syötävät kukat ovat kauniita koristeita.

3.6.2016 14:39
Määrä24 kappaletta
Valmistusaika40 min

Ainekset

Taikina

  • 100 g

    voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    kylmää vettä

Täyte

  • 100 g

    Västerbotten-juustoa (tai muuta vahvaa juustoa kuten Gruyère-juustoa)

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    täysmaitoa tai kermaa

  • ½ tl

    suolaa

  • hieman mustapippuria

  • (pieniä salaatinlehtiä koristeluun)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina 24 osaan ja painele taikinapalat minimuffinsipellin koloihin.

  2. Raasta juusto ja jaa raaste piiraspohjille. Vatkaa kananmuna ja maito tai kerma sekaisin.

  3. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada muna-maitoseos piiraspohjiin juustoraasteen päälle.

  4. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja piiraiden pinnat ovat saaneet hieman väriä.

  5. Irrota piiraat vasta jäähtyneinä muffinsipellin koloista. Koristele piiraat pienillä salaatinlehdillä ja tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Ohjeet kirjasta Hannele Hyvärinen ja Johanna Myllymäki: Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavia maailmalta (Readme)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit