Graseeratut broileripullat

Työnnä pullerot tikkuihin, niin ne ovat helppo syödä.

Määrä25 kappaletta
Valmistusaika25 min

Ainekset

  • 400 g

    broilerin jauhelihaa

  • 1

    kananmuna

  • ¾ dl

    pankojauhoa (tai murskattuja maissimuroja)

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 2 tl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 tl

    hunajaa tai sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

Glaseerausliemi

  • ½ dl

    soijakastiketta

  • ½ dl

    miriniä

  • 3 rkl

    ruskeaa sokeria

  • 1 tl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl

    limetin mehua

  • 1 tl

    maissitärkkelystä (Maizena)

Lisäksi

  • seesaminsiemeniä

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita broilerin jauhelihan joukkoon kananmuna ja pankojauhot. Kuori ja raasta hienoksi salottisipuli, valkosipulin kynnet ja inkivääri. Lisää ne broileripullataikinaan. Lisää joukkoon myös hunaja tai sokeri sekä suola ja mustapippuri. Anna taikinan maustua jääkaapissa peitettynä noin puoli tuntia.

  2. Muotoile taikinasta pienehköjä lihapullia. Kuumenna pannulla pieni määrä öljyä ja paista pullat kypsiksi välillä käännellen. Voit tehdä broileripullat valmiiksi tähän saakka edellisenä päivänä.

  3. Mittaa kattilaan limetin mehua ja maissitärkkelystä lukuun ottamatta glaseerausliemen ainekset. Kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sekoittunut liemeen. Purista limetin mehu ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada seos kattilaan ja kiehauta kunnes liemi on koostumukseltaan siirappimaista.

  4. Kaada glaseerausliemi kuumien broileripullien päälle ja sekoita. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua korianteria tai lehtipersiljaa. Tarjoile broileripullat lämpiminä tai haaleina.

Ohjeet kirjasta Hannele Hyvärinen ja Johanna Myllymäki: Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavia maailmalta (Readme)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit