Helppo vuohenjuusto-parsapiirakka

Vihreästä parsasta ja vuohenjuustosta valmistuu ihanan helppo piirakka.
  • 25 min
  • 5 kappaletta

Ainekset

Piirakkapohja

500 g
valmista voitaikinaa (5 levyä)

Täyte

150 g
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
70 g
ryöpättyä pinaattia tai nokkosta
suolaa
mustapippuria
250 g
vihreää ohutta parsaa
1
kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Nosta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Leikkaa jokaiseen sivuun reunoihin viillot noin 1 cm:n päästä reunasta. Älä leikkaa aivan pohjaan asti. Täyte tulee keskelle ja reunat nousevat uunissa kauniisti.
  2. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  3. Ryöppää nokkoset ja jäähdytä ne. Hienonna ja sekoita vuohenjuuston ja mausteiden kanssa yhteen.
  4. Levitä juustoa keskelle voitaikinapohjaa, jättäen reunat ilman täytettä. Voitele reunat kananmunalla.
  5. Katkaise parsasta puiseva kanta ja kuori vähän vihreää paksua kuorta kuorimaveitsellä. Jos parsat ovat tosi ohuita, niitä ei tarvitse kuoria.
  6. Keitä parsoja kaksi minuuttia ja upota ne sen jälkeen piirakan päälle. Paista piirakoita noin 12-15 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää