Nyhtökaurabolognese - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nyhtökaurabolognese

Maukas pastakastike nyhtökaurasta.

Nyhtökaurabolgonese on helppo ja nopea kotiruoka.

10.5.2016 9:46
Määrä4 hengelle
Valmistusaika15 min

Ainekset

  • 250 g:n

    paketti nyhtökauraa (esim. tomaatti-savupaprika-lehtipersilja maku)

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    lehtisellerinvartta

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 400 ml:n

    säilyketölkki tomaattimurskaa

  • 4 dl

    kasvislientä (tai valkoviiniä+kasvislientä)

  • mustapippuria myllystä

  • ripaus suolaa

  • 400 g

    pastaa

  • tarjolle juustoraastetta esim. parmesaania tai vegaanista prosociano-parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana ja lehtisellerin varret. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia oliiviöljyssä.

  3. Pilko nyhtökauraa veitsellä vähän pienemmäksi. Lisää se pannulle. Kuullota pari minuuttia, lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Kuumenna kiehuvaksi.

  5. Siivilöi pasta ylimääräisestä vedestä, yhdistä kastike ja pasta. Tarjoile juustoraasteen kanssa.

  6. Jos haluat täysin vegaanin annoksen, käytä juustoraasteena vegaanista prosociano-parmesaanijuustoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit