Siken marjapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siken marjapiirakka

Ihana marjapiirakkaohje, joka toimii läpi kesän tuoreiden marjojen tai raparperin kanssa.

Tuoreet mansikat koristavat tätä piirakkaa.

6.5.2016 8:33
Määrä8 hengelle
Valmistusaika90 min

Ainekset

Pohja

  • 200 g

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    maissitärkkelystä

  • 1 tl

    leivinsoodaa

  • 2 tl

    vaniljaa

  • 1/2 tl

    kanelia

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 100 g

    vaaleaa muscovadosokeria

  • 50 g

    valkoista sokeria

  • 1

    iso kananmuna

  • 1 rkl

    juoksevaa hunajaa

Täyte

  • 250 g

    mascarpone tuorejuustoa

  • 2-3 rkl

    mansikkahilloa

  • 2 rkl

    juoksevaa hunajaa

Päälle

  • tuoreita mansikoita tai muita tuoreita marjoja

  • piirakkaan sopii myös sokerissa pehmennetty raparperi

  • hieman juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään jauhot, maissitärkkelys, sooda, suola, vanilja ja kaneli.

  2. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää seokseen muna ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.

  3. Vuoraa 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina sille. Anna viilentyä jääkaapissa tunti.

  4. Paista piirakkapohjaa 180 asteisessa uunissa vajaa parikymmentä minuuttia.

  5. Anna jäähtyä täysin ennen kuin levität täytteen.

  6. Sekoita kaikki ainekset isolla lusikalla ja jätä odottamaan, kunnes tarjoat piirakan.

  7. Levitä seos piirakkapohjan päälle vasta juuri ennen tarjoilua, ettei pohja pehmene liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit