Siken marjapiirakka

Ihana marjapiirakkaohje, joka toimii läpi kesän tuoreiden marjojen tai raparperin kanssa.
  • 90 min
  • 8 hengelle

Ainekset

Pohja

200 g
vehnäjauhoja
1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
leivinsoodaa
2 tl
vaniljaa
1/2 tl
kanelia
100 g
pehmeää voita
100 g
vaaleaa muscovadosokeria
50 g
valkoista sokeria
1
iso kananmuna
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Täyte

250 g
mascarpone tuorejuustoa
2-3 rkl
mansikkahilloa
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Päälle

tuoreita mansikoita tai muita tuoreita marjoja
piirakkaan sopii myös sokerissa pehmennetty raparperi
hieman juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään jauhot, maissitärkkelys, sooda, suola, vanilja ja kaneli.
  2. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää seokseen muna ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina sille. Anna viilentyä jääkaapissa tunti.
  4. Paista piirakkapohjaa 180 asteisessa uunissa vajaa parikymmentä minuuttia.
  5. Anna jäähtyä täysin ennen kuin levität täytteen.
  6. Sekoita kaikki ainekset isolla lusikalla ja jätä odottamaan, kunnes tarjoat piirakan.
  7. Levitä seos piirakkapohjan päälle vasta juuri ennen tarjoilua, ettei pohja pehmene liikaa.

Kommentit

    Näytä lisää