Bagelit

  • 100 min
  • 10 kappaletta

Ainekset

2 ½ dl
vettä
1 rkl
hunajaa
25 g
hiivaa
7 dl
sämpylä- tai täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl
rusinoita
½ dl
siemeniä (esimerkiksi kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)

Keittämiseen

2 l
vettä
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria

Voiteluun

1
keltuainen

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja hunaja. Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita samalla. Lisää rusinat ja siemenet. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Peitä liinalla tai kelmulla ja anna kohota tunti.
  2. Kumoa taikina kulhosta, muotoile pötköksi ja leikkaa 8–10 osaan. Pyörittele niistä sämpylöitä ja puhkaise jokaisen keskelle reikä. Pyöritä reikiä suuremmiksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa isoon kattilaan kaksi litraa vettä, suola ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Laita 3–4 bagelia kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä noin kolme minuuttia. Nostele kiehuvasta vedestä uunipellille.
  4. Kun kaikki bagelit on keitetty, voitele ne keltuaisella. Paista uunissa 10 minuuttia.
  5. Jäähdytä ja täytä haluamallasi tavalla. Tuorejuusto ja kylmäsavulohi on klassinen yhdistelmä, mutta täytteillä voi leikitellä.

Kommentit

    Näytä lisää