Rapea kalahodari

Täytteenä rapeaa uppopaistettua kalaa, avokadoa ja kurkkusalaattia.
  • 40 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4
hodarisämpylää
1
avokado
1
limetti
½ tl
suolaa
200 g
lohta tai siikaa
1
muna
2 dl
pankojauhoja tai korppujauhoja
2 tl
suolaa

Kurkkusalaatti

½
kurkku
½ dl
tilliä silppuna
1 cm:n
pätkä inkivääriä raastettuna
2 tl
oliiviöljyä
Lisäksi

1
pieni punasipuli

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla kurkkusalaatti. Leikkaa kurkku siivuiksi kuorimaveitsellä. Sekoita kulhossa kurkku, tillisilppu, raastettu inkivääri ja oliiviöljy. Laita salaatti jääkaappiin odottamaan.
  2. Puolita avokado ja kaavi se lautaselle. Purista päälle lime ja ripottele suola. Murskaa haarukalla karkeasti. Laita jääkaappiin odottamaan kalojen valmistumista.
  3. Leikkaa kala nahattomaksi ja kahdeksaan osaan. Riko muna lautaselle ja sekoita se haarukalla hyvin. Laita toiselle lautaselle panko- tai korppujauhot ja sekoita niihin suola. Kasta palaset munaan ja pyöräytä sitten korppujauhoissa. Kuumenna pannu ja paista rapeaksi. Pilko punasipuli pieneksi.
  4. Lämmitä sämpylät. Kokoa hodarit laittamalla avokadoa toiselle puolelle sämpylää. Nosta kalapalat ja reilusti kurkkusalaattia hodarin sisään. Viimeistele hienonnetulla punasipulilla.

Kommentit

    Näytä lisää