Korean koira hot dog

  • 4 hengelle

Ainekset

4
hot dog -sämpylää

Tuliset kurkut

½
kurkku
½
chili
2 tl
seesamiöljyä
2 tl
väkiviinaetikkaa
½ tl
hunajaa

Kimchisalaatti

150 g:n
säilyketölkki kimchiä (korealainen hapankaali)
1 rkl
jugurttia
1 tl
hunajaa

Jauhelihatäyte

2
valkosipulinkynttä
½
chili
1 rkl
öljyä
400 g
naudanjauhelihaa
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
sokeria

Lisäksi

kuivattua sipulia

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla tuliset kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Pilko chili pieneksi. Sekoita kulhossa öljy, etikka, hunaja ja chili. Pyöräytä kurkut mausteissa ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Tee sitten kimchisalaatti. Avaa tölkki ja valuta neste pois. Nosta kimchi leikkuulaudalle ja pilko suikaleiksi. Sekoita jugurtti ja hunaja kulhossa. Lisää kimchi ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa.
  3. Aloita jauhelihatäytteen tekeminen pilkkomalla valkosipuli ja chili pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ruskeaksi. Lisää jo ruskistuneen jauhelihan joukkoon chili, valkosipuli ja seesamiöljy.
  4. Kaada soija ja sokeri pannulle jauhelihan sekaan. Sekoita hyvin ja anna soijan keittyä kasaan.
  5. Lämmitä sämpylät. Täytä hodarit ja viimeistele kuivatulla sipulilla.

Kommentit

    Näytä lisää