Välimeren kalakeitto

  • 6 hengelle
1 fenkoli
4 vartta selleriä
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia tai tuoretta pari oksaa
3 rkl tomaattipyreetä
400 ml:n purkki tomaattimurskaa
5 dl vettä
3 rkl hummeri- tai kalafondia
rouhaisu mustapippuria myllystä
suolaa
1 tl sitruunankuorta ja puristetut mehut
150 g pakastekatkarapuja sulatettuna ja huuhdeltuna
350 g lohta kuutioina (pakaste, sulatettuna)
  1. Siivuta fenkoli ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.
  2. Lisää timjamia, tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja hummerifondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä noin vartin.
  3. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää katkaravut ja lohipalat. Anna hautua kuumassa liemessä 10 minuuttia. Älä keitä enää. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää