Välimeren kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Välimeren kalakeitto

4.4.2016 11:07
Määrä6 hengelle
  • 1 fenkoli

  • 4 vartta selleriä

  • 1 sipuli

  • 6 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl kuivattua timjamia tai tuoretta pari oksaa

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 400 ml:n purkki tomaattimurskaa

  • 5 dl vettä

  • 3 rkl hummeri- tai kalafondia

  • rouhaisu mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • 1 tl sitruunankuorta ja puristetut mehut

  • 150 g pakastekatkarapuja sulatettuna ja huuhdeltuna

  • 350 g lohta kuutioina (pakaste, sulatettuna)

  1. Siivuta fenkoli ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.

  2. Lisää timjamia, tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja hummerifondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä noin vartin.

  3. Mausta mustapippurilla, suolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää katkaravut ja lohipalat. Anna hautua kuumassa liemessä 10 minuuttia. Älä keitä enää. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit