Nopea inkivääri-päärynäkakku

Upota päärynät taikinaan.
  • 50 min
  • 10 hengelle

Ainekset

3
kypsää päärynää
½
sitruuna
3
kananmunaa
150 g
sokeria (1,5dl)
tai 80 g sokeria ja 50 g hunajaa
sentin pala raastettua inkivääriä
150 g
vehnäjauhoja (3,5dl)
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
maissitärkkelystä
ripaus suolaa
100 g
osittain sulanutta voita (1 dl)
halutessasi marmeladia kiillotukseen

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori päärynät, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Purista vähän sitruunaa estämään tummuminen ja jätä odottamaan.
  3. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele vaahtoon jauhoseos.
  5. Lisää voi edelleen käännellen ja lopuksi raastettu inkivääri, jos käytät sitä.
  6. Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 24 senttinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Painele päärynälohkot taikinaan ja paista puolisen tuntia. Kokeile tikulla jo aikaisemmin, sillä kakku ei saa kypsyä kuivaksi.
  8. Kuumenna kattilassa muutama ruokalusikallinen aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia ja siivilöi se. Viimeistele kakku hillokiillokkeella ja tarjoa vaniljajätskin tai vispikerman kera.

Kommentit

    Näytä lisää