Marinoidut kananmunat Momofukun tyyliin

Ravintolaketju Momofukun inspiroimat munat saavat päälleen tulisen soijamarinadin.
  • 6 hengelle

Ainekset

6
kananmunaa

Marinadi

1 dl
gluteenitonta soijakastiketta esim. tamari-soijaa
3 rkl
mirin-riisiviinikastiketta
1 tl
togarashi-chilimausteseosta tai chilirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Ohje on saanut inspiraationsa Momofuku-ravintolaketjun ohjeesta. Ohjetta on vähän muunneltu alkuperäisestä.
  2. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Kaada kiehuva vesi pois ja jätä munat kattilaan kahdeksi minuutiksi ennen kylmän veden alle laittamista. Tämä helpottaa kuoren irrottamista, etenkin jos munat ovat tuoreita.
  3. Päästä kraanasta jääkylmää vettä munien päälle hetken aikaa. Kuori munat.
  4. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  5. Laita kuoritut munat pieneen tiiviiseen rasiaan ja kaada marinadi päälle. Älä käytä liian suurta rasiaa, munat eivät muuten uppoa marinadiin kunnolla.
  6. Nosta rasia jääkaappiin. Käännä munia kolmen tunnin päästä ja jatka marinoimista vielä toiset kolme tuntia. Voit marinoida munat halutessasi myös yön yli.
  7. Kääntele munia välillä, että marinadi imeytyy tasaisesti. Tarjoile ramenkeiton kanssa tai sellaisenaan alkupalana.

Kommentit

    Näytä lisää