Adjikabroileri

Kokonaiselle kanalle slaavilaistyylinen mausteseos.
  • 6 hengelle

Ainekset

1
kokonainen broileri
1
dl adjikamaustetahnaa (katso ohje alta)
1
sitruuna
2 rkl
voita

Ainekset tahnaan

1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
1
paprika
2
tomaattia
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
jogurttia kastiketta varten jos haluat

Valmistusohjeet

  1. Tahnan valmistusohjeet: Poista chilistä kanta ja halkaise se. Jätä siemenet, jos pidät tulisesta mausta. Kuori valkosipulin kynsi. Puolita paprika ja poista siemenet ja kanta. Pilko tomaatit muutamaan osaan.
  2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Halutessasi kastikkeen ruualle, sekoita jogurtin joukkoon lusikallinen mausteseosta. Kylmä kastike sopii broilerille hyvin.
  4. Huuhtele broileri ja kuivaa se talouspaperilla. Hiero adjikatahnaa broilerin pintaan kauttaaltaan. Leikkaa sitruuna neljään osaan ja laita lohkot broilerin sisään. Anna broilerin maustua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  5. Laita uuni kuumenemaan150 asteeseen. Voitele broilerin mentävä uunivuoka tai pata. Nosta broileri uunivuokaan selkä ylöspäin.
  6. Paista 40 minuuttia ja ota vuoka uunista. Käännä broileri ympäri rintafileet ylöspäin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Paista vielä 15 minuuttia. Lopuksi nosta lämpötilaa 250 asteeseen, jotta pinta paahtuu. Tässä menee noin 5 minuuttia.
  7. Broilerille sopii lisukkeeksi myös uunipaahdettu kaali, joka on maustettu hunajalla.

Kommentit

    Näytä lisää