Oeufs cocotte eli annosvuokiin hyydytetyt kananmunat

Brunssille tai pitkälle aamiaiselle.
  • 4 kappaletta

Ainekset

1 tl
voita
4 tl
kermaa
4
kananmunaa
yrttisilppua, esimerkiksi ruohosipulia, ranskalaista rakuunaa tai tilliä
muutama parsan nuppu
sormisuolaa
mustapippuria
paahdettuja leipätikkuja

Valmistusohjeet

  1. Yksi annosvuoka syöjää kohti. Annosvuoiksi kelpaavat mitkä tahansa vesihauteen kestävät kupposet. Hauskaa, jos ne ovat kaikki erilaisia ja jokainen syöjä saa valita omansa.
  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  3. Voitele annosvuoat voilla ja lisää teelusikallinen kermaa vuokaan.
  4. Pane annosvuoat sopivan kokoiseen uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Anna kerman lämmetä hetken ja riko sitten annosvuokiin 1 kananmuna kuhunkin ja lisää valitsemasi yrtit ja muut lisukkeet.
  5. Kypsennä annosvuokia foliolla peitettynä uunissa vesihauteessa noin 10 minuuttia, mutta kurkista uuniin välillä, jotta keltuaiset eivät pääse kypsymään liikaa. Ota kupit pois uunista, kun valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä juokseva.
  6. Mausta hyytyneet munat sormisuolalla ja pippurilla tai vaikka chilihiutaleilla, jos pidät niistä.
  7. Pinnalle voi myös ripotella juustoraastetta ja kuppien pohjalle voi ennen kypsennystä lisätä kinkkua, lohta tai pekonia.
  8. Nauti dippaamalla paahdettuja leipätikkuja keltuaiseen.

Kommentit

    Näytä lisää