Kahden suklaan juustokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kahden suklaan juustokakku

Suussa sulava juustokakku kruunataan suklaavaahdolla.

Valkosuklaata sydämessä, maitosuklaata kuorrutteessa.

24.3.2016 10:29
Määrä12 hengelle

Ainekset

Pohja

  • 150 g

    suklaakeksejä

  • 75 g

    voita

Täyte

  • 4

    liivatelehteä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 400 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 250 g

    valkosuklaata

  • 3 rkl

    vettä

Maitosuklaavaahto

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 150 g

    maitosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

  2. Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

  4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.

  5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.

  6. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  7. Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.

  8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele päälle maitosuklaavaahto ja raasta halutessasi suklaata koristeeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit