Italialainen pähkinäkakku

Mehevässä pähkinäkakussa on manteleita ja saksanpähkinöitä.
  • 12 hengelle

Ainekset

70 g
rouhittuja saksanpähkinöitä
50 g
rouhittuja manteleita
175 g
voita
175 g
vaaleaa muscovadosokeria
3
kananmunaa
125 g
vehnäjauhoja
11/2 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
2 tl
espressojauhetta 1 rkl kuumaan veteen sekoitettuna

Valmistusohjeet

  1. Rouhi pähkinät ja mantelit. Päätä itse kuinka hienoksi ne rouhit. Minusta on kiva jos ne jäävät aika rouheiksi, vaikka tässä minun kakussani ne ovatkin aika hienona – vahingossa, koska en käyttänyt veistä, vaan tehosekoitinta!
  2. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa puukapustalla ja lisää saksanpähkinärouhe.
  3. Lisää kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin sekoittaen.
  4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mantelirouhe sekä suola ja kääntele mukaan taikinaan.
  5. Lisää espresso ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tai leivinpaperilla vuorattuun 20 senttiseen kakkuvuokaan ja paista 160 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla, älä paista rutikuivaksi.
  7. Sekoita ricottajuustoon sopivaksi katsomasi määrä juoksevaa hunajaa ja tarjoa kakku sen ja saksanpähkinöiden kera.

Kommentit

    Näytä lisää