Ainekset
500 g
linguine- tai tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
50 g
parmesaania
50 g
voita
mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet
Laita pastavesi kiehumaan.
Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsen leveällä sivulla.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia.
Sulata pannussa voi. Kuullota valkosipulia voissa pastan kiehumisen ajan. Kuullota valkosipulinkynsiä miedolla lämmöllä, mutta älä ruskista.
Tee parmesaanista lastuja kuorimaveitsellä valmiiksi viimeistelyä varten.
Kun pasta on kypsynyt al denteksi, ota puoli desiä vedestä säästöön ja valuta loput pois.
Kaada pasta pannulle ja pyöräytä sekaisin. Jos voi erottuu, lisää keitinvettä pannulle.
Nosta lautasille. Viimeistele rouhaisemalla mustapippuria myllystä ja koristelemalla parmesaanilastuilla.
Ohje: Akseli Herlevi