Valkosipuli-voipasta

Tästä ei pastan valmistus enää mene helpommaksi. Täydellinen kombo valkosipulia, parmesaanijuustoa ja voita.
  • 4 hengelle

Ainekset

500 g
linguine- tai tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
50 g
parmesaania
50 g
voita
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsen leveällä sivulla.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä noin 7 minuuttia.
  4. Sulata pannussa voi. Kuullota valkosipulia voissa pastan kiehumisen ajan. Kuullota valkosipulinkynsiä miedolla lämmöllä, mutta älä ruskista.
  5. Tee parmesaanista lastuja kuorimaveitsellä valmiiksi viimeistelyä varten.
  6. Kun pasta on kypsynyt al denteksi, ota puoli desiä vedestä säästöön ja valuta loput pois.
  7. Kaada pasta pannulle ja pyöräytä sekaisin. Jos voi erottuu, lisää keitinvettä pannulle.
  8. Nosta lautasille. Viimeistele rouhaisemalla mustapippuria myllystä ja koristelemalla parmesaanilastuilla.
Ohje: Akseli Herlevi

Kommentit

    Näytä lisää