Sisilian pasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sisilian pasta

Sahrami antaa pastalle ylellisen maun.

Riikka Sukulan pasta maustetaan sahramilla ja inkiväärillä. Annos viimeistellään pecorinojuustolla.

16.3.2016 10:53
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sipuli

  • 5

    luumutomaattia

  • ½

    ruukkua tuoretta meiramia

  • 2 ½ cm:n

    pala tuoretta inkivääriä

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • hyppysellinen sahramia

  • 300 g

    fusilli- tai pennepastaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl

    suolaa

  • 100 g

    ricotta salata tai pecorino romano -juustoa

  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohjeet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita pastavesi kiehumaan ja tipauta veteen kuoritut valkosipulit.

  2. Hienonna sipuli. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Hienonna meirami. Kuori ja rasta inkivääri. Kun vesi kiehuu, kalasta valkosipulit pois ja suolaa vesi. Hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda paprikajauhetta ja sahramia noin minuutin ajan. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Älä ruskista. Lisää seuraavaksi tomaattikuutiot ja kypsennä noin viisi minuuttia.

  4. Laita pasta kiehumaan. Kun makaronit ovat kypsyneet al denteksi, ota puoli desiä vettä säästöön ja loput pois.

  5. Sekoittele hienonnettu meirami ja inkivääri tomaattikastikkeeseen. Kaada pasta kastikkeen joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä.

  6. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta päälle runsaasti juustoa ja viimeistele sitruunamehulla.

Ohje: Riikka Sukula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit