Marjacrumble

Pakastemarjat sopivat tähän herkkuun loistavasti.
  • 8 hengelle

Ainekset

Crumble

6
medjool-taatelia, kivi poistettuna
4 dl
isoja kaurahiutaleita (gluteeniton)
1 rkl
vettä
½ tl
vaniljajauhetta tai vaniljansiemeniä vaniljatangosta
¼ tl
suolaa
2 rkl
kookosöljyä
5 rkl
vaahterasiirappia
2 dl
kookoshiutaleita

Marjaseos

n. 600 g
mieleisiäsi pakastemarjoja
1,5 rkl
tapioca-jauhetta tai perunajauhoa
1,5 dl
kookossokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen tai kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele vuoka kookosöljyllä.
  2. Sekoita kulhossa jäiset marjat, tapioca ja kookossokeri. Siirrä sivuun ja tee crumble.
  3. Sekoita monitoimikoneessa pilkotut taatelit, kaurahiutaleet, vesi, vanilja ja suola. Lisää loput crumblen ainekset ja jatka, kunnes massa on sekaisin. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei crumble mene liian hienoksi.´
  4. Ripottele hiukan ensin crumblea vuokien pohjalle, lisää marjaseos päälle ja ripottele loppu crumble marjojen päälle.
  5. Paista uunissa noin 35 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä foliolla.
  6. Anna jäähtyä hiukan ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää