Tilliliha

Tilliliha on perinneruokien aatelia.
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
naudan paistia, lapaa tai muuta keittolihaa
muutama ydinluu liemeen makua tuomaan
1 l
kylmää vettä
1
sipuli
10
maustepippuria
2
laakerinlehteä
5 rkl
vehnäjauhoja
½ dl
kermaa
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1
ruukku tilliä

Valmistusohjeet

  1. Kaada lihan ja luiden päälle kylmä vesi. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari tuntia tai kunnes liha on aivan mureaa. Kuori pinnalle ilmestyvä vaahto pois.
  2. Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi talteen.
  3. Kuutioi tai revi liha suupaloiksi.
  4. Ota liemestä pari desiä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  5. Kuumenna loppu liemi kiehuvaksi ja kaada suurustettu liemi ohuena nauhana lihaliemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä vartti, kaada joukkoon kermaa, loraus väkiviinaetikkaa ja ripsauta mukaan suolaa sekä sokeria.
  6. Lisää lihat. Kuumenna. Maista ja lisää lopuksi hienonnettu tilli. Tarjoile perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää