Tulinen nuudelikeitto

Tulinen nuudelikeitto on nopea valmistaa. Avuksi tulee valmis korealainen gochujang-tahna.

Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 12 dl

    lihalientä (mieluiten itse keitettyä)

  • 1 rkl

    gochujang korealaista chilitahnaa

  • iso

    pala inkivääriä (tai oman maun mukaan)

  • 4

    salottisipulia

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    kalakastiketta

  • 1 rkl

    sokeria

  • 2

    limetin puristettu mehu

  • 150 g

    luontaisesti gluteenittomia curry-kikhernenuudeleita (Palmusto) tai esim. riisinuudeleita

  • 400 g

    possun jauhelihaa

  • 1–2 tl

    chilirouhetta

  • 1 rkl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 1 tl

    sokeria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä lihaliemi kiehuvaksi ja lisää sinne chilitahna ja pilkottu inkivääri ronskeina paloina. Luomuinkiväärin voi käyttää kuorineen. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedosti poristen.

  2. Lisää suikaloidut salottisipulit, soija- ja kalakastike, sokeri ja limetin mehu. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria, että saat maut tasapainoon.

  3. Lisää liemeen nuudelit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

  4. Sillä aikaa paista jauheliha ja mausta se. Lisää se lopuksi mukaan keittoon.

  5. Tarjoile lisäksi tuoreita yrttejä esim. korianteria tai thaibasilikaa.

  6. Päälle voi ripotella myös seesaminsiemeniä ja silputa kevätsipulia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit