Omenainen porkkanakeitto

Porkkanoista tulee ihana kasviskeitto. Kun sekaan lisää vähän omenaa ja inkivääriä, kutkuttava makuyhdistelmä on valmis.
  • 4 hengelle

Ainekset

5
porkkanaa
1
omena
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 l
kanalientä (kuutiosta tehty käy)
loraus öljyä tai nokare voita
1–1,5 dl
kermaa
suolaa ja mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko porkkanat 1–2 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja raasta omena karkealla raastimella.
  3. Silppua sipulit ja kuullota ne kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon porkkanat ja omena.
  4. Raasta joukkoon myös inkivääri. Kaada sekaan liemi.
  5. Kun keitto kiehuu vähennä lämpöä, mutta anna edelleen porista. Sekoita silloin tällöin ja tarkista, ettei neste lopu kattilasta.
  6. Anna kypsyä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna vielä kertaalleen ja tarkista maku.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää