Kana-ramenkeitto

Mausteinen itse tehty liemi on tämän keiton perustus.
  • 4 hengelle

Ainekset

Liemipohja

1
kokonainen kana tai broileri
vettä
3–4 tähtianista
1
tuore punainen chili
5 cm:n
pätkä tuoretta inkivääriä
3–4
valkosipulinkynttä
2
kelta- tai salottisipulia
2
porkkanaa
15–20
mustapippuria kokonaisena
suolaa

Liemen viimeistelyyn

1–2 rkl
soijaa
2 rkl
limen mehua
1 rkl
kalakastiketta

Lisukkeeksi

porkkanaa
mungpavun ituja
keitettyjä riisi- tai ramennuudeleita
herkku- tai siitakesieniä
kevätsipulia
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
limetin viipaleita

Valmistusohjeet

  1. Voit vaihdella yllä olevia vihanneksia mielesi mukaan: kesäkurpitsaa, paprikaa, kiinankaalia, paksoita jne.
  2. Aloita liemen keitolla. Huuhtele kana ja kuivaa se. Laita kana isoon kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lintu peittyy.
  3. Lisää joukkoon kaikki liemen ainekset, paitsi suola. Pilko porkkanat, sipulit, chili ja inkivääri muutamaan osaan ennen kattilaan lisäämistä. Kiehauta liemi ja kuori pinnalle kertynyt vaahto reikäkauhalla ja vähennä lämpöä niin, että liemi porisee hiljalleen. Anna kiehua 1,5–2 tuntia.
  4. Mausta liemi kevyesti suolalla. Siivilöi liemi ja riivi vähän jäähtyneestä kanasta lihat eri astiaan. Tähän saakka voit tehdä keiton vaikka kahta päivää ennen ja säilyttää liemen sekä lihat jääkaapissa.
  5. Jos nautit ramenista heti, kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta ota kypsennysajasta 1–2 minuuttia pois, sillä ne pehmenevät vielä liemessä.
  6. Valuta keitetyt nuudelit kylmän veden alla.
  7. Pilko sienet muutamaan osaan ja porkkanat tikuiksi. Silppua kevätsipuli ja korianteri.
  8. Lämmitä liemi kiehuvaksi ja lado jokaisen lautaselle kasviksia, nuudeleita, kanaa ja korianteria.
  9. Voit tarjota kaikki tykötarpeet myös omista kulhoistaan niin, että jokainen kerää lautaselleen mieleisiään lisukkeita.
  10. Kaada kuuma liemi lisukkeiden päälle ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää