Vappu Pimiän pinaattikeitto

Helppoa ja hyvää kotiruokaa.
  • 4 hengelle

Ainekset

50 g
voita
4 rkl
vehnäjauhoja
1 l
sinistä tai punaista maitoa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
pari ripausta valkopippuria
300 g
pakastettua pinaattia

Tarjoiluun

kovaksi keitettyjä kananmunia

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi paksupohjaisessa, mielellään teflon pinnoitetussa kattilassa.
  2. Lisää joukkoon jauhot, sekoita ja anna jauhojen vähän kypsyä mutta ei ruskistua.
  3. Kaada joukkoon maito ja sekoita vispilällä koko ajan pohjaa myöten niin kauan, kunnes keitto kiehahtaa. Vähennä lämpöä reilusti ja lisää sekaan pinaatti ja mausteet.
  4. Nosta lämpöä ja sekoita kunnes pinaatit sulavat ja keitto kiehahtaa. Tarkista maku.
  5. Tarjoile keitettyjen kananmunan puolikkaiden kera.

Kommentit

    Näytä lisää