Ainekset
500 g
kalkkunanjauhelihaa (myös broilerinjauheliha sopii tähän)
100 g
keitettyä kvinoaa
3
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia silputtuna
1
iso kananmuna
1 rkl
soijakastiketta
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
sambal oelek chilitahnaa (tai srirachaa, jos haluat tiukemman chilin maun)
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
seesaminsiemeniä
Kastike
1/2 dl
soijakastiketta
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 tl
seesamiöljyä
1 tl
chilitahnaa
2 tl
maissitärkkelystä
1 dl
vettä
1 dl
kookosmaitoa
Valmistusohjeet
Lämmitä uuni 180-asteeseen.
Huuhtele kvinoa huolellisesti, sillä sen pinnalla on saponiinia, joka antaa sille kitkerän maun ja saattaa aiheuttaa vatsakipuja tottumattomalle käyttäjälle.
Keitä huuhdeltu kvinoa seuraavasti: 1 osa kvinoaa 2 osaa kiehuvaa vettä. Vesi imeytyy keittämisen aikana kvinoaan. Jäähdytä kvinoa keittämisen jälkeen.
Yhdistä kaikki lihapullien ainekset kulhossa ja sekoita taikinaksi.
Muodosta taikinasta kostein käsin 18 - 20 palleroa.
Öljyä uunivuoka oliiviöljyllä, lisää pallerot vuokaan ja kypsennä uunissa 18 - 20 minuuttia, tai kunnes pallerot ovat kauniisti ruskistuneet ja kypsyneet sisältäkin.
Palleroiden ollessa uunissa valmista kastike.
Sekoita ja kuumenna keskilämmöllä kattilassa soijakastike, kookosmaito, riisiviinietikka, inkivääri, sokeri, seesamöljy, sambal oelek -tahna ja 1 dl vettä.
Sekoita maissitärkkelys ruokalusikalliseen vettä ja lisää seos kastikkeeseen. Keitä pari minuuttia, kunnes kastike saostuu.
Lisää pallerot kastikkeeseen ja tarjoa heti.
Lisäkkeeksi sopii keitetty kvinoa.