Reseptit

Italialainen ribollitakeitto

Italialainen ribollita on kasviskeittojen aatelia.
  • 4 hengelle

Ainekset

1
sipuli
6
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
2 rkl
tomaattipyreetä
pari oksaa timjamia
3
vartta selleriä
3
porkkanaa
5
isoa lehteä lehtikaalia
10 dl
kasvislientä
2 dl
valkoviiniä
(parmesaanijuuston kantapala)
suolaa
mustapippuria
240 g
kypsiä voipapuja (säilykkeenä tai itse keitettynä)

Tarjolle

parmesaanijuustoa, oliiviöljyä ja leipää

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja siivuta valkosipulit. Kuullota niitä kevyesti voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisää tomaattipyree, timjamin oksat, siivutettu selleri, pilkottu porkkana ja jatka kuullotusta parin minuutin ajan. Lisää hienonnettu lehtikaali, kasvisliemi, viini ja juuston kantapala. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmentyneet.
  2. Lisää mausteet ja voipavut. Kuumenna.
  3. Raasta annosten päälle parmesaania, lorauta oliiviöljyä joukkoon ja tarjoile lisänä leipää. Leipää voi dippailla liemeen.
  4. Keitto on parasta seuraavana päivänä lämmitettynä, josta sen nimikin tulee ribollita eli uudelleen keitetty.
  5. Tee siis vähintään tupla-annos, niin keittoa voi syödä useamman päivän.

Kommentit

    Näytä lisää