Cassoulet-lammaspata

Lämmin lammaspata on ihanaa talviruokaa.
  • 6 hengelle

Ainekset

500 g
luutonta lampaanlapaa, rintaa tai paistia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
175 g:n
paketti pekonia
200 g
mausteista raakamakkaraa kuten chorizoa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
pala lanttua
400 g:n
säilykepurkki kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
6 dl
keitettyjä valkoisia papuja (tai säilyke)
2 dl
vahvaa lihalientä
2
laakerinlehteä
1 tl
kuivattua rosmariinia tai timjamia
suolaa
musta- tai valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha noin 2 x 2 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuutioi pekoni ja viipaloi makkarat. Kuori ja lohko sipulit ja juurekset. Paista lampaanlihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä.
  2. Nosta lihat pataan. Paista pekoni ja makkarat sipuleiden kanssa pannulla. Lisää pannulle juureskuutiot, keitetyt pavut sekä tomaatit liemineen. Kiehauta ja kaada seos pataan.
  3. Lisää joukkoon lihaliemi, laakerinlehdet ja kuivatut yrtit. Kiehauta, peitä kannella ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia. Voit nostaa kiehuvan padan myös 150 asteiseen uuniin.
  4. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa pata sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää