Reseptit
Siiderinen possupata

Siiderinen possupata
Omenasiideri ja possu ovat lyömätön yhdistelmä.
- 6 hengelle
Ainekset
- 800 g
- porsaan kassleria
- 4
- salottisipulia
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 2 rkl
- voita
- 1 rkl
- vahvaa (kokojyvä) sinappia
- 1 rkl
- juoksevaa hunajaa
- 1 plo
- (0,33 dl) omenasiideriä
- 1 dl
- vahvaa lihalientä
- muutama oksa rosmariinia
- 2 dl
- kuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet
- Kuutioi liha noin 2 x 2 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paista lihapaloihin kaunis väri padassa öljy-voiseoksessa.
- Lisää sipulit, sinappi, hunaja, siideri, lihaliemi ja rosmariini. Kiehauta ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit nostaa padan myös 150 asteiseen uuniin muhimaan.
- Lisää kerma ja kuumenna. Voit myös suurustaa seoksen maissitärkkelyksellä, jos pidät sakeammasta padasta. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
- Vinkki! Lisää pataan juureksia tai vaikkapa omenalohkoja. Tarjoa riisin, perunoiden tai muusin kanssa.
Kommentit
Näytä lisää