Siiderinen possupata

Omenasiideri ja possu ovat lyömätön yhdistelmä.
  • 6 hengelle

Ainekset

800 g
porsaan kassleria
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1 rkl
vahvaa (kokojyvä) sinappia
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 plo
(0,33 dl) omenasiideriä
1 dl
vahvaa lihalientä
muutama oksa rosmariinia
2 dl
kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha noin 2 x 2 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paista lihapaloihin kaunis väri padassa öljy-voiseoksessa.
  2. Lisää sipulit, sinappi, hunaja, siideri, lihaliemi ja rosmariini. Kiehauta ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit nostaa padan myös 150 asteiseen uuniin muhimaan.
  3. Lisää kerma ja kuumenna. Voit myös suurustaa seoksen maissitärkkelyksellä, jos pidät sakeammasta padasta. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Vinkki! Lisää pataan juureksia tai vaikkapa omenalohkoja. Tarjoa riisin, perunoiden tai muusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää