Siiderinen possupata

Omenasiideri ja possu ovat lyömätön yhdistelmä.

Siideri maustaa possupadan. Tarjoile lisänä muusia.

26.2.2016 14:18
Määrä6 hengelle

Ainekset

  • 800 g

    porsaan kassleria

  • 4

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    voita

  • 1 rkl

    vahvaa (kokojyvä) sinappia

  • 1 rkl

    juoksevaa hunajaa

  • 1 plo

    (0,33 dl) omenasiideriä

  • 1 dl

    vahvaa lihalientä

  • muutama oksa rosmariinia

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha noin 2 x 2 sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paista lihapaloihin kaunis väri padassa öljy-voiseoksessa.

  2. Lisää sipulit, sinappi, hunaja, siideri, lihaliemi ja rosmariini. Kiehauta ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit nostaa padan myös 150 asteiseen uuniin muhimaan.

  3. Lisää kerma ja kuumenna. Voit myös suurustaa seoksen maissitärkkelyksellä, jos pidät sakeammasta padasta. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

  4. Vinkki! Lisää pataan juureksia tai vaikkapa omenalohkoja. Tarjoa riisin, perunoiden tai muusin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit