Kahden lihan stroganoff

Maukas lihapata kruunataan suolakurkuilla ja punajuurikuutioilla.
  • 4 hengelle

Ainekset

400 g
naudan sisäpaistia
200 g
possun ulkofileetä
2
sipulia
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
lihalientä
2 rkl
sinappia
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Lisäksi

1 rkl
öljyä
200 g
tuoreita herkkusieniä
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

1 prk (120 g)
smetanaa
punajuuri- ja suolakurkkukuutioita
perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lihat noin 2 x 2 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Paista lihoihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa muutamassa erässä sipuleiden kanssa.
  2. Ripottele viimeiseen paistoerään jauhot ja anna niiden kypsyä noin minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree ja lihaliemi. Kiehauta seos. Lisää joukkoon sinappi ja hunaja. Peitä kannella ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia.
  3. Viipaloi herkkusienet ja paista niihin kaunis väri pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet valmiiseen pataan. Viimeistele smetanalla.
  4. Tarjoa ruoka perunamuusin, suolakurkun ja punajuurten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää