Kahden lihan stroganoff - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kahden lihan stroganoff

Maukas lihapata kruunataan suolakurkuilla ja punajuurikuutioilla.

Muista kurkku- ja punajuurikuutiot stroganoffin kanssa.

26.2.2016 14:15
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 400 g

    naudan sisäpaistia

  • 200 g

    possun ulkofileetä

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • suolaa ja mustapippuria myllystä

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    lihalientä

  • 2 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    juoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 1 rkl

    öljyä

  • 200 g

    tuoreita herkkusieniä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 1 prk (120 g)

    smetanaa

  • punajuuri- ja suolakurkkukuutioita

  • perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lihat noin 2 x 2 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Paista lihoihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa muutamassa erässä sipuleiden kanssa.

  2. Ripottele viimeiseen paistoerään jauhot ja anna niiden kypsyä noin minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree ja lihaliemi. Kiehauta seos. Lisää joukkoon sinappi ja hunaja. Peitä kannella ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia.

  3. Viipaloi herkkusienet ja paista niihin kaunis väri pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet valmiiseen pataan. Viimeistele smetanalla.

  4. Tarjoa ruoka perunamuusin, suolakurkun ja punajuurten kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit