Nyhtökaurapihvit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nyhtökaurapihvit

Maustamattomasta nyhtökaurasta valmistuvat helpot vegepihvit.

Nyhtökaurapihvit tarjoillaan puolukkasurvoksen kanssa.

26.2.2016 13:25
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • 250 g:n

    paketti ”Nude” eli maustamatonta nyhtökauraa

  • 250 g

    keitettyä perunaa

  • 1 dl

    kuivattuja metsäsieniä jauhettuna

  • (esim. suppilovahveroa, tatteja tai mustatorvisieniä)

  • 2 dl

    kuivattua sipulia

  • 1 ½ - 2 dl

    kaurakermaa tai muuta vegaanista ruokakermaa

  • 2 rkl

    perunajauhoja

  • suolaa

  • mustapippuria

Lisäksi

  • paistamiseen öljyä

Tarjolle

  • puolukoita

  • salaattia

Valmistusohjeet

  1. Hienonna nyhtökaura aivan hienoksi terävällä veitsellä.

  2. Käytä edellisen päivän perunoiden jämät tai keitä uudet. Raasta peruna hienoksi rouheeksi.

  3. Hienonna kuivatut sienet huhmareessa tai tehosekoittimessa.

  4. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.

  5. Anna taikinan levätä kylmässä hetken aikaa. Voit tehdä tämän jo etukäteen edellisenäkin päivänä ja paistaa juuri ennen syömistä.

  6. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä.

  7. Paista pihvit öljyssä kuumalla pannulla. Kun pihvi on saanut vähän väriä tiputa lämpöä ja jatka paistamista vielä muutamien minuuttien ajan. Käännä ja paista toiseltakin puolelta.

  8. Tarjoile puolukka-sokerisurvoksen kanssa sekä valmista lisäksi raikas vihreä salaatti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit